Veilig en milieuvriendelijk naar school

Carpoolen

Carpoolen is een ideale oplossing voor gezinnen die te ver van de school wonen om te kunnen voet- of fietspoolen en nog een of meerdere zitplaatsen in de auto vrij hebben.  Je kan dan die lege plaatsen ter beschikking stellen aan kinderen uit jouw buurt die naar dezelfde school gaan.

Carpoolen kan met verschillende frequenties. Je kan dagelijks rijden, enkele dagen per week of op een vaste dag. Je kan 's morgens en ’s avonds rijden of enkel op bepaalde momenten. Dat beslis je zelf in overleg met de betrokken ouders.

Ideaal wordt het als je kan rijden via een beurtrolsysteem. Zo moet je de dagelijkse schoolverplaatsingen niet altijd zelf maken en mag je toch verwachten dat je kind(eren) veilig op school en weer thuis gera(a)k(t)(en).

Voordelen van carpoolen

  • Carpoolen is kostenbesparend. 
    Door kinderen vertrouwd te maken met carpoolen, zullen ze er later ook meer voor openstaan.
    Verplaatsingen tijdens de spitsuren zijn dikwijls stresserend en tijdrovend. Op de dagen dat jouw kinderen meerijden met iemand anders, blijven die ongemakken je alvast bespaard. 
  • Samen rijden is plezant

 

Je kan brandstofkosten besparen door kosten te delen of om beurt te rijden.
Stel: je brengt dagelijks je kind naar school. Je woont op 6 kilometer van de school. Als je enkel de brandstof en slijtage rekent, dan kom je al aan 0,28 euro/kilometer.
Dat betekent op jaarbasis:

 

  • 0,28 euro x 12 km/dag = 3,36 euro 
  • 3,36 euro x 5 dagen = 16,8 euro 
  • 16,8 euro x 4 weken/maand = 67,2 euro 
  • 67.2euro x 9 maanden = 604,8 euro op jaarbasis ! 

 

Meer informatie vind je in onze brochure Poolen. Fietspoolen, voetpoolen, carpoolen. Veilig en milieuvriendelijk naar school. 

De brochure kost 3 euro inclusief btw, exclusief verzendingskosten. Bestel

De pdf-versie van de brochure Poolen kunt u hier downloaden.